Agorrila sagarra = anderedonamaria = andramari = barnegorria = apez sagarra = ilarramendi (gipuzkoa) = pay bou (bearn)
Axala : lodia eta zohitzean olioa agertzen da
Mamia : xuri eta zonbait gorrixka, jüs güti eta laster artotzen
Gustüa : goxo, sükre güti eta ürrintsü
Zohitzea : agorrila eta segidan jatekoa
Baliatzea : gordinik
Nota: ondo azkarra, eritarzüner soraio, berant lilitzen (izotzetarik landa) eta eki gorriak sagarrak erretzen
Baliatzea : gordinik
Nota: ondo azkarra, eritarzüner soraio, berant lilitzen (izotzetarik landa) eta eki gorriak sagarrak erretzen
Peau : épaisse et cireuse en maturité
Chair : blanche et aussi avec des stries rouges, peu juteuse
Goût : douce, peu sucré et parfumé
Maturité : août et à consommer de suite
Usage : crue
Note: arbre vigoureux, insensible aux maladies, à floraison tardive (après les gelées), certains fruits périssent en plein soleil
Note: arbre vigoureux, insensible aux maladies, à floraison tardive (après les gelées), certains fruits périssent en plein soleil
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire